Omvisninger i Observatoriet våren 2024

Vi holder kveldsomvisninger i Observatoriet i april og mai. Siste omvisninger er 23. mai kl. 18.00 og 19.00. Det er dessverre ingen ledige plasser. Nye omvisninger settes opp høsten 2024. Da planlegger vi også temakvelder i bygningen.

Bildet kan inneholde: arkitektur, tak, bygning, interiørdesign, dagslys.

Fotograf: Jiri Havran.

Om omvisningene i Observatoriet

Omvisningene i Observatoriet er et samarbeid mellom to enheter ved UiO, Naturfagsenteret og Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV) ved Kulturhistorisk museum. I løpet av besøket i Observatoriet blir du kjent med arkitektur, vitenskapshistorie og menneskene som arbeidet og bodde i bygningen. 

Påmelding til de ordinære kveldsomvisningene

Påmelding er obligatorisk for å få plass på omvisningene. Du får opp et påmeldingsskjema når du velger omvisning. Ønsker du flere billetter må du av tekniske årsaker sende inn ett påmeldingsskjema pr. person. Den automatiske kvitteringen du får på e-post er din billett til arrangementet.

Kveldsomvisninger 23. mai 2024

Omvisning 1

Kl. 18.00 Ingen ledige plasser!

Omvisning 2

Kl. 19.00 Ingen ledige plasser!

Praktisk informasjon om alle omvisninger

Adresse:

  • Observatoriegata 1 ved Solli plass, Oslo. Observatoriet ligger bak Nasjonalbiblioteket.
  • Det er ingen bilparkering inne på observatorieområdet.

Om omvisningene:

  • Omvisningene er gratis. De varer i ca. 50 minutter og holdes på norsk.
  • Omvisningene handler om Observatoriets historie. De er beregnet på voksne. Du kan selvfølgelig ta med barn om du mener de vil ha utbytte av besøket. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er mulig å ta barnevogner med inn i bygningen.
  • Det er utetemperatur eller kaldere inne i deler av bygningen. Ta med varme nok klær!

Tilgjengelighet ved nedsatt bevegelse:

  • Observatoriet er en fredet bygning og dessverre ikke universelt utformet. Det er ikke mulig å komme opp i tårnet med rullestol, rullator eller andre hjelpemidler. Første etasje er stort sett tilgjengelig med en liten rullestol som finnes i bygningen. Det er ikke mulig å komme rundt med større rullestoler. Vennligst si ifra på forhånd hvis du har nedsatt bevegelighet og behov for tilrettelegging. Vi setter stor pris på om du også beskriver hva du trenger for å kunne delta på omvisningen. Vi finner løsninger så langt det er mulig. Du kan selvfølgelig også kontakte oss på e-post eller telefon før besøket.

Fotografering:

  • Det er kun tillatt å fotografere i deler av Observatoriet - og da ikke til kommersielt bruk. Det står skilt i rommene hvor fotografering ikke er tillatt. Videre informasjon gis før omvisningene.

Billett:

  • Ta med utskrift eller digital versjon av kvitteringen du får på e-post. Den er din billett til omvisningen. 

Avbud:

  • Er du forhindret fra å komme? Vi setter stor pris på om du gir beskjed på e-post. Kontaktadresse: b.v.johansen@khm.uio.no

Varslingsliste for nye omvisninger

Vi har dessverre ikke kapasitet til å administrere ventelister til kveldsomvisningene. Vi setter deg gjerne opp på vår varslingsliste for seinere arrangementer. Da får du beskjed før vi legger ut nye påmeldingsskjema. Kontaktadresse: b.v.johansen@khm.uio.no

 

Har du billett til kveldsomvisning, men er forhindret?

Har du fått billett og er forhindret fra å komme? Da setter vi pris på om du gir oss beskjed på e-post: b.v.johansen@khm.uio.no